KEMPEN: Breastfeeding My Choice by MOMMA®

Kempen Breastfeeding My Choice (#BFmyChoice) didedikasikan untuk menggalakkan ibu muda untuk memilih penyusuan sebagai pemakanan berkhasiat paling utama buat bayi mereka. Matlamat utama adalah menjadikan penyusuan susu sebagai pilihan pertama setiap ibu tidak kira betapa sibuknya mereka dalam memenuhi aspirasi kerjayanya.

Kami berharap dengan berkongsi foto dan cerita mengenai penyusuan akan memberi inspirasi kepada lebih banyak ibu muda bekerja untuk melakukan perkara yang sama, memilih penyusuan susu ibu, #BFmyChoice.

Kempen yang dijalankan pada tahun 2018 ini menganjurkan aktiviti-aktiviti berikut:

  1. Perkongsian video selama 2 minit di media sosial yang berkaitan dengan topik menyusu oleh Dr Nurzarina Abdul Rahman dari Klinik Famili Gravidities. Nantikan slot mingguan Dr Zarina pada hari Isnin!
  2. Seminar penyusuan ‘Semua Mengenai Penyusuan Susu’ pada 30 September 2018 di Kuala Lumpur, dengan kerjasama Gravidities Klinik Famili
  3. Peraduan
  4. Promosi
  5. Artikel

Kami berminat untuk mendengar kisah anda, bukan hanya pengalaman anda dalam menyusu, tetapi juga aspirasi anda dalam kehidupan. Sila e-mel foto dan kisah anda kepada kami di customer.momma@gmail.com untuk menyertai dan menyokong kempen ini. Membesarkan anak tidak menghalang anda daripada merealisasikan impian anda.

Berikan inspirasi kepada ibu muda di luar sana dengan menjadi contoh  yang diperlukan oleh masyarakat.

Sekiranya anda mengetahui sesiapa yang memerlukan nasihat dan sokongan penyusuan, sila sambungkannya ke laman web kami di https://www.momma-nutrition.com untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami dapat membantu.